Nieuws

Opdrachtbundels voor jongeren

We hebben twee nieuwe boekjes gemaakt om jongeren op weg te helpen in het museum. Ze zijn specifiek gericht op individuele bezoekers of groepen die zonder gids het museum bezoeken.

Door de coronapandemie konden we lange tijd geen rondleidingen met gids aanbieden, maar we lieten  de jongeren die ons museum bezoeken niet aan hun lot over. Daarom hebben we twee boekjes gemaakt om te zorgen voor een stimulerend bezoek vol vragen en bedenkingen.

De twee boekjes zijn gewijd aan de twee grote thema’s die normaal gezien tijdens een rondleiding worden behandeld. Het eerste boekje dompelt de jongeren onder in de economie en doet hen nadenken over de rol van een centrale bank in het Eurosysteem. Het tweede boekje handelt over de geschiedenis van de museumcollecties en neemt jongeren mee op reis doorheen de evolutie van de betaalmiddelen.

Deze boekjes zijn voor elke jongere gratis ter beschikking aan het onthaal en zijn momenteel gericht op individuele bezoekers of groepen die het museum bezoeken zonder gids.

Personnes utilisant un jeu
Groepje jongeren in het museum © Philippe de Formanoir