Gezinnen

Wil je het museum bezoeken met je gezin? Het museum is geschikt voor jong en oud.

Voor de kinderen

Tijdens de schoolperiode:

  • ‘Zoektocht in het museum van de Nationale Bank’

We hebben een koffer gevonden in de kelders van het museum, maar we kennen de code niet om te weten te komen welke schat erin verborgen zit. Met behulp van een doe-boekje kunnen kinderen op zoek gaan naar aanwijzingen om de code te kraken. Spelenderwijs leren ze over de ontwikkeling van de betaalmiddelen en over de rol van de Nationale Bank van België.

Beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels. 

Prijs: Gratis
Leeftijd: 7-12 jaar
Duur: 1 uur 30 

Meer info

  • Speelzakken van Marmaille&Co

Dankzij de Speelzakken van Marmaille&Co kan je samen met je gezin het museum van de Nationale Bank ontdekken aan de hand van drie verrassende spelletjes: observeer, vertel fantastische verhalen of raad de voorwerpen uit onze collectie.  

Beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels. 

Prijs: Gratis, op aanvraag verkrijgbaar het onthaal van het museum  

Meer info

Tijdens de schoolvakanties:

  • Een spannende schattenjacht

Het museum biedt tijdens elke schoolvakantie een thematische speurtocht aan. Tijdens de zomervakantie van 2023 hebben de kabouters Leo en Lily jullie hulp nodig met de zoektocht naar de magische edelstenen van het magische kabouterboek... en hun schat! Op hun tocht ontmoeten de kinderen allerlei fabelachtige sprookjesfiguren en moeten ze verschillende opdrachten vervullen. Op het einde wacht hen misschien een leuke verrassing!

Beschikbaar in het Frans en Nederlands.

Meer Info

© Museum van de Nationale Bank van België
Visiteurs dans le parcours historique
© Golazo

Voor jongeren 

Jongeren hebben twee opdrachtbundels ter beschikking. Het ene boekje gaat over de ontwikkeling van de betaalmiddelen. In het andere boekje ligt de nadruk op de belangrijkste rollen van de Nationale Bank van België. Aan jou de keuze !