Gezinnen

Wil je het museum bezoeken met je gezin? Het museum is geschikt voor jong en oud.

Voor de kinderen

Tijdens de schoolperiode:

  • ‘Zoektocht in het museum van de Nationale Bank’

We hebben een koffer gevonden in de kelders van het museum, maar we kennen de code niet om te weten te komen welke schat erin verborgen zit. Met behulp van een doe-boekje kunnen kinderen op zoek gaan naar aanwijzingen om de code te kraken. Spelenderwijs leren ze over de ontwikkeling van de betaalmiddelen en over de rol van de Nationale Bank van België.

Prijs: GratisLeeftijd: 7-12 jaarDuur: 1 uur 30 

Meer info

  • Speelzakken van Marmaille&Co

Dankzij de Speelzakken van Marmaille&Co kan je samen met je gezin het museum van de Nationale Bank ontdekken aan de hand van drie verrassende spelletjes: observeer, vertel fantastische verhalen of raad de voorwerpen uit onze collectie.  

Prijs: Gratis, op aanvraag verkrijgbaar het onthaal van het museum  

Meer info

Tijdens de schoolvakanties:

  • Een spannende schattenjacht

Tijdens de schoolvakanties organiseert het museum een spannende schattenjacht. Vanaf 1 juli 2022 krijgen alle kinderen de kans om Viktor het spaarvarken te helpen met het opknappen van zijn boerderij. Op hun tocht doorheen het boerenerf ontmoeten de kinderen allerlei leuke dieren en moeten ze verschillende opdrachten vervullen. Op het einde wacht er misschien ook een leuke verrassing.

 

© Museum van de Nationale Bank van België
Visiteurs dans le parcours historique
© Golazo

Voor jongeren 

Jongeren hebben twee opdrachtbundels ter beschikking. Het ene boekje gaat over de ontwikkeling van de betaalmiddelen. In het andere boekje ligt de nadruk op de belangrijkste rollen van de Nationale Bank van België. Aan jou de keuze !