Nieuws

De speelzakken van Marmaille&Co: een originele manier om het museum te ontdekken.

Onlangs kondigde Marmaille&Co een nieuwe activiteit aan om kinderen op een leuke manier musea te laten ontdekken. Hun Speelzakken zijn verkrijgbaar aan het onthaal van de partnermusea van het Marmaille&Co-netwerk, waaronder het Museum van de Nationale Bank van België.  

Dankzij dit initiatief kunnen je kinderen het museum ontdekken aan de hand van drie verrassende spelletjes. Het eerste spel, "It’s up to you", stelt hen in staat het museum vanuit verschillende invalshoeken te bekijken met behulp van verscheidene instrumenten die hun visie verrijken en veranderen. Een verrekijker, een vergrootglas, een caleidoscoop en nog veel meer bieden je de mogelijkheid het museum met een geheel originele blik te bekijken!  

Het tweede spel, "Vertel mij dobbelverhalen", is bedoeld om de fantasie van de kinderen te stimuleren. Dobbelstenen met afbeeldingen uit sprookjes en het alledaagse leven nodigen je uit om een fantastisch verhaal te creëren: laat de dobbelstenen de rode draad van je verhalen vormen en laat je inspireren door de historische sfeer van het museumgebouw! 

En tot slot kan je je met het "Raadspelletje" meester maken van de museumcollectie: laat je familie raden welke voorwerpen in het museum te zien zijn. Maar zo gemakkelijk is het niet! Bij het spel zijn ook uitdagingskaarten toegevoegd om de activiteit wat pittiger te maken: uitbeelden, tekenen, zingen, enz. Gaan jullie de uitdaging aan?  

De speelzakken van Marmaille&Co worden het hele jaar door gratis aangeboden, buiten de schoolvakantieperiodes. Ze zijn op aanvraag verkrijgbaar bij het onthaal van het museum in verschillende talen (Frans, Nederlands en Engels).   

Wil je meer weten over het Marmaille&Co netwerk? Klik dan hier