Kinderen

W€DSTRIJD: Teken een biljet

Museum van de Nationale Bank van België én online
Warmoesberg 57, 1000 Brussel
Kaart en routebeschrijving
Kinderen van alle leeftijden zijn welkom

HIEP HIEP HOERA!

Het museum van de Nationale bank van België viert de 20ste verjaardag van de eurobiljetten met een heel speciale wedstrijd. Wij zijn op zoek naar coole artiesten met originele ideeën. Als jij mocht kiezen hoe de eurobiljetten van de toekomst er uit zouden zien, wat zou er dan op staan? Wat is typisch aan “Europa”? Een gemeenschappelijk dier, een belangrijke persoon of een monument? Jij krijgt volledige artistieke vrijheid!  

Heb jij zin om de euro in een nieuw jasje te steken? Ontwerp dan een nieuw biljet van €20 en wie weet val jij wel in de prijzen! Alle tekeningen zullen verschijnen in een online galerij op onze website. De jury kiest drie ontwerpen waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. Het winnende biljet zal als kunstwerk tentoongesteld worden in het museum én de top 3 tekenaars gaan naar huis met een fantastische prijs!  

Heb jij inspiratie nodig? Kom met het hele gezin naar het museum en ontdek de rijke geschiedenis van het geld en de Nationale Bank. Voor de twintigste verjaardag van de euro stelt het museum ook enkele speciale biljetten tentoon. Er waren meer dan 40 ontwerpen voor de euro, maar twintig jaar geleden kon er maar eentje winnen. Enkele fascinerende biljetten die het niet gehaald hebben, kan je tijdelijk in het museum komen bekijken.  

Hoe kan je deelnemen?  

  1. Maak jouw tekening in ons museum tijdens of na jouw bezoek en geef jouw ontwerp af aan het onthaal!  

  1. Download het sjabloon voor de wedstrijd en stuur jouw tekening door naar het museum via de post of via mail. (meer info in het reglement) 

Download het onderstaande sjabloon voor de wedstrijd met het reglement. 

Veel succes! 

Enkele ontwerpen voor de Euro die het niet gehaald hebben.