Schering en inslag. Een wandtapijt van Karel V in het museum van de Nationale Bank

ISchering en inslagn het kader van de ‘100 Masters’ toont het museum van de Nationale Bank van 18 mei tot 27 augustus 2016 zijn topstuk ‘Salomon en koningin Saba’. Dit Brusselse wandtapijt van Karel V uit de 16de eeuw had vroeger een ereplaats in het bureau van de gouverneur. Nu voor de eerste keer terug in een zaal, wordt aan de hand van verschillende uitvergrotingen duidelijk waarom dit een uniek stuk is en waarom het wel op zijn plek is in een museum over geld.

Het parcours ‘Schering en inslag’ biedt ons de kans om de geschiedenis van het geld in een heel ander perspectief te plaatsen. Laat je onderdompelen in de tijd van Karel V, kom de economie van de 16de eeuw ontdekken, welke muntstukken er in omloop waren, hoe die werden gemaakt en hoeveel je met je centen kon kopen.

De campagne 100 Masters is een initiatief van de Brusselse Museumraad. Meer dan 40 Brusselse musea nemen eraan deel en zetten een of meer van hun topstukken in de kijker.

Wij verwelkomen u vanaf 18 mei in het museum van de Nationale Bank van België. Naar aanleiding van dit evenement opent het museum uitzonderlijk zijn deuren tijdens het weekend van 21 en 22 mei. Het museum is gratis toegankelijk voor iedereen.

Praktisch:

Waar? de Berlaimontlaan 3, 1000 Brussel
Wanneer? Van 18 mei tot 27 augustus, van 9u tot 17u (uitzonderlijk open op 21 en 22 mei, van 10u tot 17u)
Tarieven? Gratis (boekje: € 2)

Voor bijkomende informatie: 02 221 22 06 of museum@nbb.be

Ons topstuk ontsluiert zich

Het topstuk van het museum van de Nationale Bank hult zich vandaag nog in een waas van mysterie. Om de twee weken, op woensdag, lichten we echter een stukje van het mysterie op, waarbij telkens een interessant weetje over de tijd van Karel V onthuld wordt. Klik op het omkaderde detail om deze informatie te ontdekken.