Games

Hoeveel weet je nu echt over de euro?

Twintig jaar geleden werd de euro de officiële munteenheid van België. De Belgische frank bleef nog gedurende 3 jaar bestaan als een niet-decimale onderverdeling van de euro, omdat er nog geen munten en bankbiljetten in euro bestonden. Die euromunten en -biljetten werden begin 2002 in omloop gebracht door de Nationale Bank.
Wat weet jij over de euro en de financiële integratie in de Europese Unie ?

Quiz “20 jaar euro”: test je kennis aan de hand van 10 vragen.

Beginner? Gevorderde? Of expert? Wat is je niveau? Neem deel aan de ECB quiz.

TOP FLOOR – Werk jezelf omhoog!

Verover verdieping na verdieping door je kennis van de eurozone te testen. Verzamel de zeven rapporten die je nodig hebt om de Raad van Bestuur van de ECB op de bovenste verdieping te bereiken.

Meer info

€CONOMIA

ook voor de iPhone/iPad!

Heb je je wel eens afgevraagd wat monetair beleid nu eigenlijk is? Of hoe het basisrentetarief de inflatie beïnvloedt? €CONOMIA helpt je deze basisbegrippen van centraal bankieren onder de knie te krijgen. Je doel is de inflatie laag te houden, net onder 2 %.

Meer info

Inflation Island

Ken je het verschil tussen deflatie, prijsstabiliteit, hoge inflatie en hyperinflatie? Zoek het antwoord op Inflation Island. Verken de gebieden van Inflation Island, onderzoek hoe de inwoners reageren op inflatie en deflatie en wat er gebeurt met het eiland. Je kunt ook je kennis testen en proberen de inflatiescenario’s te herkennen.

Meer info

Quiz

Test je kennis over de thema’s ‘geld’ en ‘bank’ met deze online quiz.