Hedendaagse kunst is ook voor kinderen! Kom samen met je kroost genieten van de tentoonstelling aan de hand van een op maat van kinderen ontworpen doeboekje.

(un)common values: parcours voor kinderen!

Van maandag tot zaterdag telkens van 10u tot 18u
Lokettenzaal van de Nationale Bank van België
berlaimontlaan 3, 1000 Brussel
Kaart en routebeschrijving
Gratis
Vrije toegang (reserveren is dus niet nodig)

Hedendaagse kunst is ook voor kinderen! Kom samen met je kroost genieten van de tentoonstelling aan de hand van een op maat van kinderen ontworpen doeboekje.

© Nationale Bank van België

Hedendaagse kunst is ook leuk met kinderen. Voor de tentoonstelling (un)common values ging de museumploeg aan de slag om een toegankelijk parcours voor kinderen uit te stippelen. De expo is tot en met 18 september te bezichtigen in de imposante lokettenzaal van de Nationale Bank van België. Het doeboekje is gratis te verkrijgen aan het onthaal en geeft kinderen de kans om moderne kunst op hun eigen tempo te ontdekken aan de hand van verschillende creatieve opdrachten verbonden aan specifieke werken van de tentoonstelling.   

(un)common values?

Met de tentoonstelling (un)common values. Two Corporate Collections of Contemporary Art viert de hedendaagse kunstcollectie van de Nationale Bank van België haar vijftigste verjaardag. In samenwerking met de Banco de España worden meer dan veertig werken van hedendaagse kunstenaars uit de collecties van beide instellingen aan het publiek getoond. Met haar uitgebreide collectie vormt de Banco de España de ideale partner om het jubileum van onze kunstcollectie te vieren. In de tentoonstelling blikken beide instellingen terug op de afgelopen vijftig jaar en wordt op zoek gegaan naar gemeenschappelijke waarden. 

In (un)common values wordt onderzocht hoe kunstwerken maatschappelijke veranderingen weerspiegelen, de perceptie van opeenvolgende generaties echoën en de caleidoscopische wereld waarin we leven omarmen. Kom de tentoonstelling in hartje Brussel gratis bezoeken. Maak er gerust een uitstapje van met het gehele gezin – kinderen zijn meer dan welkom! 

Voor meer informatie over de tentoonstelling: https://www.nbb-expo.be/ 

© Nationale Bank van België

Wanneer? Tot en met 18 september, van maandag tot zaterdag van 10u tot 18u. 

Waar? In de lokettenzaal van de Nationale Bank, de Berlaimontlaan 3, 1000 Brussel. 

Prijs? Het doeboekje is, net als de toegang tot de tentoonstelling, volledig gratis.