Expo Houtstont
Détail musée Georges Houtstont

Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de tijdelijke tentoonstelling “Georges Houtstont en de ornamentenkoorts van de Belle Époque”.

Ontdek de tentoonstelling
Event

Uitzonderlijke opening

10u - 18u
Gratis toegang
Geleide rondleidingen na reservatie
Détail musée Georges Houtstont

Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de tijdelijke tentoonstelling “Georges Houtstont en de ornamentenkoorts van de Belle Époque”.

Ontdek de tentoonstelling

Op zondag 15 augustus zal het museum van de Nationale Bank van België uitzonderlijk open zijn!

Een ideaal moment om de tentoonstelling "Georges Houtstont en de ornamentenkoorts van de Belle Époque" te bezoeken in het hart van het museum, dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een echt kunstenaarsatelier. Er is een brochure beschikbaar waarmee je de tentoonstelling zelf kan ontdekken, maar er worden de hele dag ook rondleidingen georganiseerd in het Nederlands en het Frans. Twee van deze rondleidingen zullen worden verzorgd door de commissaris van de tentoonstelling, professor Linda Van Santvoort. Waar wacht je nog op om je plaats te reserveren?

Kom je met je familieKlim aan boord van het piratenschip dat deze zomer in het museum is aangemeerd en volg de schatkaart doorheen onze permanente tentoonstelling! Na elke geslaagde missie kunnen de jonge zeelui hun piratenpaspoort aanvullen, om aan het einde van de reis een schat te veroveren! De activiteiten zijn uitgewerkt voor twee leeftijdscategorieën: 4-6 jaar en 7-12 jaar.

Programma

  • 10.15 uur: rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling in het Frans
  • 11.15 uur: rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling in het Nederlands
  • 12.15 uur: rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling in het Frans
  • 13.15 uur: rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling in het Nederlands
  • 14u00 : rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling in het Frans (door de commissaris van de tentoonstelling, Linda Van Santvoort)
  • 15.30 uur: rondleiding in de tijdelijke tentoonstelling in het Nederlands (door de commissaris van de tentoonstelling, Linda Van Santvoort)

Doorlopend en zonder reservering

  • 10-18 uur: vrij bezoek aan de permanente en de tijdelijke tentoonstelling
  • 10-18 uur: schattenjacht "Word een echte piraat" voor kinderen van 4-12 jaar