Ga mee met Iota Gaganas, een professionele verhalenvertelster, op een unieke verteltocht die geïnspireerd is op de mythen uit de Griekse oudheid.

Event

Contes au musée

Vrijdag 9 juni om 15 uur
Museum van de Nationale Bank van België
Warmoesberg 57, 1000 Brussel
Kaart en routebeschrijving
Gratis
Verplichte reservering

Ga mee met Iota Gaganas, een professionele verhalenvertelster, op een unieke verteltocht die geïnspireerd is op de mythen uit de Griekse oudheid.

Op 3 mei, 23 mei en 9 juni heeft het museum van de Nationale Bank het genoegen om vertelster Iota Gaganas te ontvangen voor het evenement Contes au Musée. Het project is een initiatief van La Fédération de Conteurs professionnels dat originele bezoeken aan verschillende musea in Wallonië en Brussel organiseert. Bij de eerste editie van Contes au Musée presenteerde Iota Gaganas drie vertelrondleidingen in het Museum van de Stad Brussel. Het Museum van de Nationale Bank wordt haar nieuwe locatie.

Tijdens deze lentesessie zal Iota Gaganas je een blik gunnen op de collecties van het Museum van de Nationale Bank door haar ogen als verhalenvertelster.  De artieste behaalde een masterdiploma Podiumkunsten aan het centrum voor theaterstudies van de UCL (Louvain-La-Neuve) met een specialisatie in dramaturgie en regie. In Parijs en Minsk vervolledigde ze haar professionele opleiding tot comédienne. Vervolgens specialiseerde ze zich verder met een opleiding slapstickkomedie en poppenspel aan l'institut national des arts du cirque de Bruxelles. Daarna zette Iota haar eerste stappen op het gebied van professioneel verhalenverteller aan de Brusselse Vertelschool. Je kan haar zien optreden op Belgische en buitenlandse podia, maar ook op meer ongewone plaatsen zoals bibliotheken, kerken en musea! Iota schrijft ook haar eigen voorstellingen, die ze regisseert en waarin ze acteert. Ze heeft samengewerkt met het Koninklijk filharmonisch orkest van Luik in een reeks muzikale verhalen die sinds 2021 door Wallonië toeren met solisten van het orkest.

Voor haar verteltocht in het Museum van de Nationale Bank heeft Iota Gaganas zorgvuldig een aantal voorwerpen uit onze collecties geselecteerd en zal ze die in de vorm van verhalen op een toegankelijke wijze presenteren. De drie data zijn: woensdag 3 mei om 14 uur, dinsdag 23 mei om 12 uur en vrijdag 9 juni om 15 uur. Deze gratis verhalenrondleidingen zijn enkel in het Frans beschikbaar, duren telkens 1 uur en vereisen een reservering. De plaatsen zijn beperkt tot 20 deelnemers per sessie om het gezellige en intieme karakter van de verhalenrondleiding te behouden.

 

Interesse om deel te nemen?

Schrijf je dan nu in via onderstaand formulier:

Balade contée en français le vendredi 9 juin à 15h

Andere datum beschikbaar