Gezocht: een echte Sherlock Holmes!  Share

Het Museum van de Nationale Bank is op zoek naar detectives tussen 7 en 12 jaar die zoals een echte Sherlock Holmes de code van onze kluis kunnen kraken. In de kelders van het museum vonden we een geheime koffer. We krijgen die echter niet open omdat we de code niet kennen! Ken jij geschikte kandidaten die ons hierbij kunnen helpen? Onze kleine speurders moeten weliswaar aan enkele vereisten voldoen om deze opdracht met succes te kunnen volbrengen:

IMG_20210225_135547_0

  1. Ervaring met tijdreizen is een pluspunt, want onze Sherlocks zullen niet enkel de geheimen van onze eurobiljetten moeten ontrafelen, maar ook een bezoekje brengen aan de Romeinen en de oude Belgen.
  2. Wij zijn op zoek naar kritische oogjes, die in staat zijn de voorwerpen in het museum onder de loep te nemen. Leer in het museum hoe je echte van valse biljetten kan onderscheiden. Zo voorkom je dat je er als detective ingeluisd wordt! En ook: een echte Sherlock laat zich niet misleiden door biljetten met wel heel hoge cijfers op, want… zijn die wel echt zo veel waard?
  3. Onze detectives zijn tenslotte vooral nieuwsgierig en leergierig. Welke landen betalen met de euro en welke weg leggen onze biljetten af? Dat zijn slechts twee vragen die tijdens de geheime missie aan bod komen.

Geschikt voor de job? Kom dan snel naar het museum en bewijs dat jij onze echte Sherlock bent! Zowel stoere kinderen met hun ouders als groepen kunnen zich hiervoor kandidaat stellen. Groepen moeten wel vooraf verplicht reserveren, individuele bezoekers en families zijn zonder reserveren welkom. Dit alles natuurlijk volgens de geldende coronamaatregelen.

Wij zorgen ook voor de nodige onkostenvergoeding. Ons museum is dan ook volledig gratis! Een vliegtuigticket heen en terug naar China om te ontdekken met welk goederengeld zij vroeger betaalden is inbegrepen.

Reservering en info op het telefoonnummer +32 2 221 22 06 of via museum@nbb.be.