VRT NWS lanceert een nieuwe EDUbox rond financiële educatie  Share

De nieuwe EDUbox rond financiële educatie leert scholieren meer over de rol van geld in het dagelijkse leven. En ze ontdekken hoe ons financieel systeem in elkaar zit. Een en ander beantwoordt aan de sleutelcompetenties in de nieuwe eindtermen (1ste graad) van het secundair onderwijs. Dit project van VRT NWS kwam tot stand in samenwerking met Wikifin School (FSMA), BELvue en ons museum.

De EDUbox is ontwikkeld om in de klas te worden gebruikt: leerlingen werken in kleine groepjes rond een box gevuld met fiches. De fiches bevatten een klein stukje theorie, praktijkoefeningen en opdrachten. Elke box bevat ook een uitgebreid digitaal luik met audiovisueel materiaal. De box is tweedelig: ‘geld en ik’ en ‘geld in de wereld’. Terwijl het eerste deel focust op het belang van geld in het leven, zoomt de tweede box voornamelijk in op de structuur van het economische en financiële systeem. Zijn wij bijvoorbeeld opgewassen tegen een crisis zoals het coronavirus en wat is inflatie?

Leerkrachten kunnen de EDUbox gratis aanvragen. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar museum@nbb.be!

Of download hier reeds de digitale versie van EDUbox in pdf:

Box 1 – geld en ik

Box 1 – geld en ik – stellingskaarten

Box 2 – geld in de wereld

Box 2 – spelkaarten

Box 2 – speelveld

Noot: In de gedrukte versie die reeds werd verzonden, is een foutje geslopen in fiche 33 en 34. Hieronder vindt u de nieuwe versie van deze fiches, om zelf af te drukken:

Box 1 – geld en ik – fiche 33

Box 1 – geld en ik – fiche 34

 

edubox

Meer info:  https://www.vrt.be/nl/over-de-vrt/nieuws/2020/09/14/vrt-nws-lanceert-nieuwe-edubox-rond-financiele-educatie-voor-het/

4 Comments

 1. Stijn Mortier
  Posted 17/09/20 at 17:54 | Permalink

  Beste, graag had ik de VRT NWS EDUbox omtrent financiële educatie aangevraagd. Alvast dank! Met vriendelijke groeten Stijn Mortier

 2. paulinelanda
  Posted 18/09/20 at 15:17 | Permalink

  Beste,

  Gelieve daarvoor een mailtje te sturen naar museum@nbb.be.

  Met vriendelijke groeten,
  Het museumteam

 3. Alexis Lambrecht
  Posted 24/09/20 at 10:45 | Permalink

  Beste,

  Kunnen laatstejaars studenten secundair onderwijs deze doos ook bestellen?

  Met vriendelijke groeten,
  Alexis Lambrecht

 4. paulinelanda
  Posted 24/09/20 at 15:01 | Permalink

  Beste,

  Laatstejaars studenten secundair onderwijs kunnen de EDUbox ook zeker aanvragen. Zij hoeven daar enkel een mailtje voor te sturen naar museum@nbb.be met daarin hun postadres.

  Met vriendelijke groeten,
  Het museumteam