Schatten van Vlieg: Maak een melodie voor uil  Share

Zoals ieder jaar organiseert het museum een schattenjacht voor families. Dit jaar moeten kinderen tussen 4 en 12 jaar enkele opdrachten rond het thema geluid tot een goed einde brengen, om de slapende uil te hulp te schieten.

Horen jullie dat ook? Wat een raar geluid! Het lijkt wel het gesnurk van… een uil! Het is de uil van de Griekse godin Athena. Uil prijkt al eeuwenlang op de munten van Griekenland en tegenwoordig ook op de Griekse euromunt van één euro. De Godin Athena heeft haar wijze uil een belangrijke taak gegeven: uil vliegt iedere nacht rond om de voorwerpen in het museum te bewaken! Omdat zij zo goed kan zien in het donker is zij daar de geknipte kandidaat voor. Blijkbaar was uil vorige nacht heel moe, want ze is nog steeds niet wakker geworden! Wat nu? Hoe krijgen we uil weer wakker? Ze moet immers volgende nacht uit de veren, om opnieuw aan het werk te gaan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dat is een lastig karweitje! Maar we kunnen uil wakker maken met een melodie! Wat zeg je? Jij kan helemaal niet zingen? Hoeft ook niet! Kruip in de veren van uil en volg het traject dat zij dagelijks in de Nationale Bank van België aflegt. Op dat traject kan je muzieknoten verdienen. Zo maak je zelf een melodie, die je op het einde van je speurtocht voor uil mag spelen. Misschien slaag jij er wel in haar wakker te maken? Alle jonge muzikanten worden beloond met een verrassing!

In het museum is alles in het werk gesteld om u in de beste omstandigheden en in alle veiligheid te verwelkomen! Elk kind krijgt een zakje met eigen materiaal en er is een vaste route uitgetekend.

Periode: 01/07/2020 – 31/08/2020, van maandag tot vrijdag
Locatie: Warmoesberg 57, 1000 Brussel