Laat het museum u smaken!  Share

In het museum van de Nationale Bank kunnen kinderen binnenkort weer op speurtocht, want de krokusvakantie komt er aan. Ga samen met Emma en je (klein)kinderen op zoek naar de ingrediënten van een geheim recept. Wil je nog meer ontdekken? Laat je dan overweldigen door de nieuwe editie van Museum Night Fever op 14 maart!

Schattenjacht tijdens de krokusvakantie

Reis tijdens de krokusvakantie naar het land van melk en honing. Emma, die vroeger klant was bij de bank, heeft jouw hulp nodig. Ze bewaarde een geheim koekjesrecept in haar kluisje en is op zoek naar de juiste ingrediënten, om met pollepel en bakvorm aan de slag te kunnen gaan. Je vindt de ingrediënten op een zoektocht in het museum. En nadien kan je thuis Emma’s recept ook uitproberen!

Alles gevonden? Neem dan een kijkje in het knutselatelier, waar je van een leeg drankkarton een portefeuille kan maken! Heb je ergens nog lege brikken fruitsap of melk? Breng ze dan mee. Zo helpen we samen de afvalberg een beetje verkleinen.

Mis deze schattenjacht niet! Kom naar het museum tussen 24 en 28 februari, van 9 tot 17 uur. De schattenjacht is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en volledig gratis. Reserveren is niet nodig.

Workshop: Geld (s)maken!

Een portefeuille is niets zonder een bankbiljet. Ook daar schiet het museum van de Nationale Bank je te hulp. In de workshops tijdens de krokusvakantie kan je onder begeleiding van de gidsen je eigen geld maken. Geld groeit niet op onze rug, maar waar komt het dan wel vandaan? En hoe wordt het gemaakt? Jouw gids vertelt er alles over en laat je de verschillende smaken van geld ontdekken.

IMG-2246

De workshops zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en volledig gratis. De Nederlandstalige workshop wordt op donderdag 27 februari georganiseerd. Op dinsdag 25 februari is er een Franstalige workshop. Reserveren kan telefonisch op 02/221.22.06 of via het mailadres museum@nbb.be.

Museum Night Fever

Voor wie het naar meer smaakt is er de 13de editie van MNF, op 14 maart tussen 19u en 1u ’s ochtends. Zintuigen zullen die avond niet worden gespaard en worden geprikkeld door poëzie, moderne dans, muziek en tekst.

Twee Brusselse talenten brengen Poetryslam. Tri Phtongue begeleidt je bezoek met een streepje experimentele jazz. Laat je ook verrassen door de dansbewegingen van Alexandra Pholien. Thuisblijvers hebben ongelijk!

MNF, een initiatief van Brussels Museums, is dan ook aan haar grootste editie toe, met maar liefst 31 deelnemende musea, waaronder ook onze buren van het Stripmuseum. De ticketverkoop startte reeds op 3 februari via www.museumnightfever.be. De prijs bedraagt 13 euro in voorverkoop en de dag zelf betalen de late vogels 17 euro. Afterparty’s, shuttles en noctis zijn inbegrepen. Het volledige programma kan je vanaf 17 februari online raadplegen.