Een GEHEIM concert in het Museum van de Nationale Bank?  Share

Je wist niet dat er op woensdag 13 november een concert plaats vond in het museum? Gelukkig organiseert het museum binnenkort nog twee andere bijzondere evenementen waaraan je kunt deelnemen.

Wondermooie klanken weergalmden woensdagavond van alle kanten in het museum. Is dit buitengewone concert je ontgaan? Dat is niet zo vreemd. De naam van de organisatoren spreekt voor zich: de ‘Indies keeping secrets, Brussels’ doen er alles aan om de identiteit van de muzikanten en de plaats van het gebeuren geheim te houden tot het laatste moment. Enkel wie zich had ingeschreven op de ‘secret newsletter’ van IKS werd enkele minuten vooraleer de deuren aan de Warmoesberg zich openden, op de hoogte gebracht.

IMG_4756

Het waren Laura Cortese and The Dance Cards die in het museum hun meest recente album kwamen voorstellen: knappe arrangementen, gevoelige teksten en fantastische stemmen. Het publiek genoot met volle teugen van de warme atmosfeer van dit optreden in de prachtige setting van het museumgebouw. De facebook– en instagrampagina’s van het museum én van heel wat bezoekers geven een inkijk in hoe het was.

Binnenkort staan er nog twee andere bijzondere evenementen op het programma van het museum.

Voor wie de eerste editie gemist heeft: op 5 december vindt de tweede herfstnocturne van het museum plaats met tal van ‘zen’activiteiten rond twee topstukken uit het museum: de Chinese theeblokken die eeuwenlang hun gewicht in geld waard waren. Er is een theeceremonie voor de liefhebbers, er is yoga voor jong en oud en er zijn ‘gastronomische’ themarondleidingen door de gidsen. Vooraf reserveren voor deze activiteiten is noodzakelijk! Het gerucht doet de ronde dat ook Sinterklaas op de thee komt…

Op zondag 8 december zal het museum opnieuw uitzonderlijk open zijn om er de deelnemers aan de Urban Walk Brussels op gepaste wijze te ontvangen. Na Gent, Brugge en Antwerpen is het nu de beurt aan Brussel. Deelnemers aan deze sportieve tocht leggen een parcours af van 11 km en doen onderweg een aantal merkwaardige en interessante plaatsen aan: de Beurs, het Chocolademuseum, het Huis van de Europese geschiedenis, het Poppentheater van Toone en…het Museum van de Nationale Bank! Zin om mee te doen? Schrijf je dan zeker in!

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *