Brussels Museums Nocturnes : het museum in zenmodus  Share

Ook dit jaar zijn er Brussels Museums Nocturnes in het museum. Kom op 10 oktober en 5 december genieten van een zenmoment met de familie of onder collega’s. Op het programma: Chinese thee-initiatie, yoga (kids friendly!) en een  « gastronomisch » bezoek.

4__12_banque_Event Facebook - 1920 x 1005 px

Chinese thee-initiatie

In samenwerking met het Museum van Mariemont biedt het museum een initiatie in het proeven van Chinese thee. Je leert de kleuren en vormen van theeblaadjes observeren en hun geur herkennen. Ten slotte krijg je de mogelijkheid om enkele theesoorten te proeven die voor de gelegenheid worden bereid.

FR – 17.30
NL – 18.30
FR en NL – 20.00
Max. 25 personen per sessie

Yoga (kids friendly!)

Zin om yoga uit te proberen? Laat je begeleiden door Nathalie en ontdek deze discipline in de majestueuze setting van het museum. De neerwaartse hond, de cobra of de krijger zullen geen geheimen meer voor je hebben.
De kinderen worden niet vergeten, want er zijn twee kindvriendelijke sessies gepland!

Yoga volwassenen – 19.00 en 20.45
Kids yoga (3-5 met ouders) – 17.00
Kids yoga (6-10 zonder ouders) – 18.00
Max. 30 personen per sessie

« Gastronomisch » bezoek

De gidsen stellen je een smakelijk bezoek voor. Ze laten je ontdekken welke voedingsmiddelen gebruikt werden om betalingen te doen. Wist je dat de Maya’s en Azteken een konijn konden ruilen voor 10 cacaobonen?

FR – 18.30
NL – 17.30
EN – 20.00

5 december…

… wacht er een verrassing op de kinderen in het museum. Er werd ons ingefluisterd dat de Goedheilig Man een stop gepland zou hebben in het museum tijdens zijn jaarlijkse ronde.

Praktische info

10 oktober en 5 december van 17.00 tot 22.00.
Gratis !
Reserveren aanbevolen, via 02 221 22 06 of museum@nbb.be