Zomerkriebels in het museum  Share

Het museum voorziet deze zomer weer heel wat activiteiten voor jong en oud. Ontdek hier wat er allemaal te beleven valt!

Schatten van Vlieg: Emma’s geheime recept

Neem je (klein)kinderen mee op schattenjacht in het Museum van de Nationale Bank van België en laat je verrassen door de vele smaken van geld. Samen met Emma ga je op zoek naar de ingrediënten van een geheim recept. Ze bewaarde het recept in haar kluisje bij de bank. Tijdens je speurtocht zal je ontdekken dat geld niet noodzakelijk vies hoeft te zijn en misschien zelfs lekker kan smaken! Ben je geslaagd in je missie? Dan heb je niet alleen een speciaal recept om thuis uit te proberen, je krijgt ook een smaakboekje boordevol spelletjes mee naar huis!

Heb je nog even tijd na je schattenzoektocht? Leef je dan uit in ons knutselatelier waar je van een leeg drankkarton je eigen portefeuille kan maken! Heb je nog lege brikken fruitsap of melk liggen thuis? Breng ze dan mee. Zo helpen we samen de afvalberg een beetje te verkleinen.

Van ma tot vrij van 15/07 t.e.m. 30/08
Zonder reservatie
Gratis activiteit
www.uitinvlaanderen.be

Cover_Schatten van Vlieg 2019

Workshop: Geld (s)maken! (6 tot 12 jaar)

Zeggen jouw ouders ook wel eens dat geld niet aan de bomen groeit? Maar waar komt het dan wel vandaan? En hoe worden munten of biljetten gemaakt? Kom er alles over te weten tijdens onze workshop deze zomervakantie. Samen met een van onze gidsen duik je in je portefeuille en ga je met al je zintuigen op zoek naar de vele smaken van geld. Na de speurtocht, mag je zelf de handen uit de mouwen steken in ons geldatelier en ga je met je zelfgemaakt bankbiljet naar huis.

IMG-2006      Workshop museum 2019

Elke dinsdagvoormiddag van di 6/08 t.e.m. di 27/08