Jazz in het NBBmuseum!  Share

Ter gelegenheid van International Jazz Day heeft het museum het genoegen twee getalenteerde muzikanten te ontvangen die een concert zullen brengen tijdens de middag: Jean-Louis Rassinfosse op de contrabas en Jeanfrançois Prins op de gitaar. Het ideale moment om het museum te ontdekken met een streepje muziek!

musicien

Op 30 april wordt de jazz muziek overal ter wereld onder de aandacht gebracht. De Internationale Dag van de Jazz is officieel erkend door de UNESCO en wil het belang van deze muziekstijl en haar diplomatieke rol in het verenigen van mensen uit alle uithoeken van de wereld onderstrepen. In België organiseert de vereniging “Les Lundis d’Hortense”, op deze bijzondere dag verschillende concerten en activiteiten, voornamelijk in Brussel. Zelfs Manneken-Pis zal speciaal voor deze dag gekleed worden in het kostuum van Toots Thielemans, de Belgische mondharmonicaspeler met internationale faam. Ook een aantal Brusselse musea, waar je normaal gezien de stilte opzoekt, worden voor de gelegenheid omgetoverd tot concertpodia. De ideale gelegenheid om de stad en haar musea op een muzikale manier te ontdekken!

Vijf Brusselse musea openen op die dag hun deuren voor een jazzconcert van telkens 45 minuten door een origineel samengesteld muzikaal duo. Zo kun je in het museum van de Nationale Bank tijdens je middagpauze terecht voor een optreden van Jean-Louis Rassinfosse op de contrabas en Jeanfrançois Prins op de gitaar.

Jean-Louis Rassinfosse is een prominente, vaste waarde in de Belgische jazz scene. Hij deelde het podium met de grootste jazzspelers: Michel Petrucciani, Chet Baker, Toots Thielemans en Steve Houben om er maar een paar te noemen. De klank van zijn aardse maar zingende contrabas weerklinkt ondertussen op meer dan honderd albums.

Ook gitarist, componist, arrangeur en producer Jeanfrançois Prins, sinds kort terug in Brussel, trad reeds overal ter wereld op naast de grote namen uit de jazz wereld. Als muzikant wordt hij getypeerd door zijn grote liefde voor een melodische samenhang, voor vrije improvisatie en een organische interactie tussen de muzikanten.

De ontmoeting tussen beide jazz coryfeeën belooft een sensationeel concert te worden in het majestueuze Atrium van het museum: een 19e-eeuws bankgebouw dat nog niets van zijn authentieke schoonheid verloren heeft.

JazzDayPraktische informatie:

12:00 – 12:45 : concert van Jean-Louis Rassinfosse en Jeanfrançois Prins

Toegang tot het museum en het concert: gratis

Museum van de Nationale Bank van België, Atrium
Warmoesberg 57,

Reserveren aangeraden : info@leslundisdhortense.be | + 32 2 219 58 51

Volledig programma : https://www.jazzday.be

Muzikanten : www.jazzinbelgium.com/person/jeanlouis.rassinfosse / www.jfprins.com

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *