Erfgoeddag 2019: Sla munt uit je bezoek in het NBBmuseum!  Share

Affiche_Erfgoeddag_webFR-NLOp zondag 28 april opent het museum uitzonderlijk zijn deuren voor de 19de editie van Erfgoeddag. Een hele dag lang kan je overal in Vlaanderen en Brussel terecht bij verschillende musea en erfgoedinstellingen voor meer dan 950 gratis activiteiten (waarvan 32 in de hoofdstad). Dit jaar werd gekozen voor het thema vakmanschap en ambachtelijkheid. In samenwerking met het Provinciaal Archeocentrum Velzeke maak je in het museum van de Nationale Bank kennis met een wel heel bijzonder ambacht: de muntslag !

Volg een van onze rondleidingen met aansluitend een workshop (op reservatie) en ontdek alle kneepjes van dit bijzondere beroep doorheen de tijd. Het slaan van munten is een eeuwenoud ambacht dat net als de meeste oude beroepen onderhevig is geweest aan grote technologische veranderingen. Terwijl munten in de Oudheid en de Middeleeuwen nog met de hand werden geslagen, is de muntslag vandaag zo goed als volledig overgenomen door machines. Op het einde van je bezoek mag je zelf de handen uit de mouwen steken en krijg je de kans om je eigen munt te slaan zoals de Romeinen dit deden. Je zult dus niet alleen meer te weten komen over de inhoud van je portefeuille, deze zal ook beter gevuld zijn bij het naar huis gaan.

Het museum opent zijn deuren van 10u tot 17u en biedt gratis toegang. De rondleidingen en de workshops zijn gratis, maar moeten vooraf gereserveerd worden.De muntslager

Praktische informatie:

Zondag 28 april van 10u tot 17u
Individueel bezoek of rondleiding/workshop: gratis

Rondleidingen + workshop Romeinse muntslag:

11-12u: FR
13-14u: NL
14-15u: FR
15-16u: NL

Reserveer je rondleiding via mail (museum@nbb.be) met vermelding van het gewenste uur en het aantal deelnemers of telefonisch via het nummer 02 221 22 06.

Programma met de activiteiten in regio Brussel