Jong en oud naar het museum tijdens de vakantie  Share

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor de hele familie tijdens de krokusvakantie? Het museum van de Nationale Bank biedt verschillende activiteiten aan voor jong en oud om het museum op een andere manier te ontdekken.

Help Emma om de verloren code van haar kluisje terug te vinden! (6 tot 12 jaar)IMG-0497

Emma was een van de klanten van de bank waar zich nu het museum bevindt. Hier huurde ze een kluisje. Jammer genoeg is ze de code ervan kwijt geraakt… Ontdek wat er gebeurd is en help haar met het vinden van de code! Misschien wacht er wel een kleine beloning op jou als het je lukt om de kluis te openen…

Museumquiz (12 tot 15 jaar)

Ben je geïnteresseerd in geld en economie? Kom dan meer te weten over deze onderwerpen in het museum!

Met de hulp van de Museumquiz kun je het museum en haar collectie ontdekken. Word een echte eurokenner of neem een duik in de geschiedenis van het geld. In 1846 moesten jongeren al gaan werken, maar weet je ook hoeveel ze verdienden? Vul ten slotte onze bankautomaten aan om files bij de banken te vermijden!

Bruegel in het museum

Maar ook voor volwassenen valt er heel wat te beleven! Ter gelegenheid van de 450e overlijdensverjaardag van Bruegel neemt het museum een gravure naar zijn ontwerp onder de loep. Hierin nemen spaarpotten en kluizen het tegen elkaar op in een hevige strijd voor niets minder dan…geld. Ga tijdens je bezoek op zoek naar de voorwerpen uit de prent van Bruegel en maak kennis met de leefwereld van deze kunstenaar.