Museum Night Fever 2019  Share

Zaterdag 23 februari is de Museum Night Fever terug van weggeweest! Voor de editie 2019 wist de Brusselse Museumraad niet minder dan 30 musea te strikken. Tussen 19u en 1u ’s morgens zetten ze stuk voor stuk voor jou hun beste beentje voor.

VUE MIEUX 2

Ook het NBBmuseum neemt natuurlijk deel aan het feest met een eigenzinnig en creatief aanbod. In harmonie met de indrukwekkende, maar pure architectuur van het volledig gerenoveerde museumgebouw, bieden wij je tijdens deze koortsachtige Nacht … een oase van rust en sereniteit. Ja, je leest het goed: voor een deugddoende ervaring voor al je zintuigen, moet je op 23 februari in het NBBmuseum zijn.

Zo stelt kunstenaar Yohan Meola ‘Le Foyer’ voor, een interactieve lichtinstallatie waarvan jij zelf de intensiteit bepaalt. De bezoeker is tegelijk toeschouwer en deelnemer en zorgt door de manier waarop hij of zij beweegt voor licht in de duisternis.

salon-insolite-1Gérard Spencer zorgt voor een zeer bijzondere muzikale sfeer. De hele nacht lang ontlokt hij aan de handpan wonderlijke klanken die je zonder twijfel tot dromen of mediteren zullen aanzetten. Vooral zijn twee muzikale projecten, “Wonderl’Hang” en “The Borderless Project” zijn een absolute aanrader.

Na een bezoek aan het NBBmuseum ben je gegarandeerd helemaal verkwikt en opnieuw in staat om je museumtocht te hervatten. Om je van het ene museum naar het andere te begeven, kun je met je MNF pass gebruik maken van de MNF shuttles of de Noctisbussen van de MIVB (tussen middernacht en 3u). Je polsbandje geeft ook recht op een gratis bezoek in een van de deelnemende musea tot 31 maart 2019. Kwestie van het feest nog wat langer te laten duren!

• Doorlopend klank- en lichtspel
  • Concerten:
    • 20u-20u45 : Wonderl’Hang (handpan + didgeridoo + percussie)
    • 21u-21u45 : The Borderless Project (handpan + sitar)
  • Tickets via: http://www.museumnightfever.be/

Post a Comment