Monthly Archives: 09:58

Ryckdom maeckt dieven

In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Hij liet een indrukwekkend oeuvre achter van schilderijen, tekeningen en prenten. Een goede aanleiding voor het museum om De strijd tussen de spaarpotten en de geldkoffers in de kijker te plaatsen. Deze gravure naar een tekening van Bruegel maakt deel uit van de permanente tentoonstelling.

Hiep hiep hoera! Het nieuwe museum bestaat één jaar!

Het nieuwe NBBmuseum viert zijn eerste verjaardag. Na een weekje proefdraaien, was het eindelijk zover: op 15 januari 2018 werd het museum officieel heropend in het volledig gerenoveerde gebouw van de vroegere bank ‘Union du Crédit de Bruxelles’ aan de Warmoesberg 57. Deze verjaardag is de gelegenheid bij uitstek om even terug te blikken op het voorbije jaar. Enkele sfeerbeelden.

NIEUW in de lerarenkamer

Inflatie, deflatie, chartaal geld, giraal geld of FinTech: de Nationale Bank is er elke dag mee bezig. Maar wat betekenen die economische begrippen en financiële termen nu eigenlijk precies ? Korte video- en animatiefilmpjes in de lerarenkamer van het museum leggen op een heldere en leuke manier vijftig belangrijke woorden uit.