Een memorabele herfstavond in het museum  Share

Meer dan 70 musea nemen dit najaar deel aan de Brussels Museums Nocturnes. Ook het NBBmuseum is opnieuw van de partij. Op donderdag 22 november blijven de deuren van het museum uitzonderlijk open tot 22 uur. Tijdens die nocturne is er van alles te beleven voor jong en oud.

Nocturnes_Poster_A2[1]MUSEA-page-001Ben je nog niet eerder in het museum geweest, dan is dit een uitstekende gelegenheid om even binnen te wandelen en je ogen de kost te geven. De nieuwe permanente tentoonstelling, maar ook het museumgebouw zelf zullen je zeker bekoren.

Je kunt ook deelnemen aan een van de themarondleidingen die doorlopend georganiseerd worden. De museumgidsen nemen je op sleeptouw en vertellen je alles wat je altijd al wilde weten over het geld van de Eerste Wereldoorlog.

Of misschien ben je meer geïnteresseerd in de Fake Tour? In dat geval maak je een interactieve wandeling op de grens tussen echt en vals… Meer kunnen we hier niet over kwijt, maar het staat nu al vast dat de thuisblijvers ongelijk zullen hebben.

Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor beide rondleidingen. Ze duren telkens een half uur.

Ook aan de melomanen wordt gedacht op deze herfstavond. Op twee tijdstippen (om 18.45 u en om 20.45 u) maak je het muzikale debuut mee van de Moonlighters. De naam van dit ensemble zegt je niets? Toch maken we ons sterk dat je deze jonge musici zult herkennen.

Tot slot is er de Museum Mocktail, een appeltje voor de dorst met munt en gouden belletjes…zoals het in een geldmuseum past.

Alle info over deze memorabele museumavond vind je hier. Vergeet niet je plaatsje te reserveren voor de rondleidingen: deelname is absoluut gratis, maar wie eerst komt, eerst maalt!

11-Banque-Nationale-cThomasPreuvot-2-1024x605