Herfstvakantie in het museum  Share

Vind jij de herfst ook zo leuk? Vallende blaadjes, gouden licht, en als de wind waait buiten samen met de familie een leuk spel spelen in het museum!

Je bent aan het juiste adres als je gefascineerd bent door de geschiedenis van geld. In het museum van de Nationale Bank vind je een hele verzameling munten, biljetten en andere betaalmiddelen die je nieuwsgierigheid zullen prikkelen.

Tijdens de herfstvakantie mikken we op families. Breng je ouders, grootouders, neven en nichten mee en los samen als volleerd team de leuke opdrachten op die je de code van de kluis van Emma doen kraken.

Je leert onderweg wat de Nationale Bank eigenlijk doet en waarom een biljet een platform voor kunstenaars blijkt te zijn. Vind de gouden tips om je niet te laten misleiden door een vals biljet en zoek hoe duur een zwaard wel was in de middeleeuwen.

Lancelot_Epee

Heb je de juiste code? Dan gebruik je die toch gewoon om de koffer te openen en een verrassing te vinden!

Geniet samen van de herfstsfeer en breng zeker een bezoek aan het nieuwe museum van de Nationale Bank van België.

Museum van de Nationale Bank van België

Warmoesberg 57 te 1000 Brussel

Het museum is open van maandag tot vrijdag, van 9 tot 17 uur

Spelparcours voor 6 tot 12 jaar met begeleiding