Autoloze zondag in het museum  Share

Ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit opent het museum van de Nationale Bank uitzonderlijk zijn deuren op Autoloze zondag op 16 september tussen 10 en 17u. Spring even binnen en zoek de link tussen deze speciale dag en de taken van de Nationale Bank.

Ontdek met behulp van interactieve video’s en games de taken van de Nationale Bank en maak kennis met de rol van geld in de economie, vroeger en nu. Ook de oorsprong van de Autoloze zondag komt in het museum aan bod. Deze is er niet gekomen vanwege klimatologische, maar om economische redenen! In 1973 werden de eerste Autoloze zondagen ingevoerd als maatregel om het verbruik van de steeds duurder wordende olie te beperken. Op die manier hoopte men de oliecrisis en de stijgende inflatie het hoofd te kunnen bieden. (Her)beleef de eerste Autoloze zondagen in het museum en ontdek de link met de Nationale Bank.

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *