Het NBBmuseum is niet alleen  Share

Veel mensen trekken er op uit tijdens de vakantie en gelijk hebben ze! Wist je dat je in heel wat (hoofd)steden een bezoek kunt brengen aan het centrale bankmuseum van het land? Dat geldt niet alleen voor Europa, maar voor een groot aantal landen van overal ter wereld.

Een overzicht van al die centrale bankmusea vind je hier.

Wil je een vergelijkende studie maken tussen het geld van Nieuw-Zeeland en dat van Finland? Of tussen het Eurosysteem en het Amerikaanse Federal Reservesystem?

Bank of England museum

Museum van de Bank of England

Ben je benieuwd naar de verschillen en gelijkenissen tussen het nieuwe geldmuseum van de Deutsche Bundesbank in Frankfurt en dat van de Nationale Bank van België in Brussel? Wil je weten waarom het museum van de Bank of England in Londen een boot in zijn permanente opstelling heeft staan?

Dan zit er maar één ding op: je moet dringend op pad. Of … je kunt natuurlijk ook vanuit je luie zetel alvast een bezoekje brengen aan de websites en facebookpagina’s van al die musea. Ze bevatten vaak een schat aan informatie, letterlijk en figuurlijk.