Het museum viert de Nationale Feestdag op zaterdag 21 juli  Share

Het NBBmuseum neemt deel aan de festiviteiten van de Nationale Feestdag in Brussel en zal dus uitzonderlijk open zijn op een zaterdag. Spring zeker eens binnen! We zijn doorlopend open van 10 tot 17 u. en de toegang is volledig gratis.

I 17549

Met affiches wordt de bevolking opgeroepen om de Belgische frank te steunen

“Voorbijganger, sta even stil! Het is België, uw Vaderland, dat u toespreekt.” Met deze affiche werd de Belgische bevolking in 1924 opgeroepen om het vaderland te helpen en de devaluerende frank van de afgrond te redden. Hard werken, veel sparen, niks verkwisten en alleen nog binnenlandse producten aankopen: dat was de boodschap van de Nationale Bond ter Verdediging van den Frank. Je kunt de affiches van de Bond met je eigen ogen komen bekijken in de onlangs volledig vernieuwde, permanente tentoonstelling.

In het museum van de Nationale Bank ontdek je nog veel meer over de geschiedenis van de Belgische economie in het algemeen en van de Belgische frank in het bijzonder. Ter gelegenheid van de Nationale Feestdag op 21 juli zetten we dit deel van de collectie extra in de verf.

Er worden de hele dag korte themarondleidingen met een Belgisch tintje georganiseerd. De grote collectie aan Belgische frankbiljetten zal bij de volwassen bezoekers wellicht voor een vleugje nostalgie zorgen. Maar ook aan de kleinsten wordt gedacht, want zij krijgen de kans om hun eigen typisch Belgische product te maken: een boeket strandbloemen van crêpepapier. Misschien kunnen ze deze bloemen straks wel verkopen voor schelpjes aan de Belgische kust?