Het NBBmuseum extra muros  Share

Benieuwd naar de collectie van het NBBmuseum ? Dan zal een bezoek aan de nieuwe permanente tentoonstelling u zeker niet teleurstellen. Maar ook enkele andere musea tonen momenteel stukken van het NBBmuseum in hun tijdelijke tentoonstellingen. Een ideetje voor de Paasvakantie ?

In het MMM of Mons Memorial Museum is nog tot 15 april de tentoonstelling ‘À la soupe ! Manger en 14-18’ te zien. De expo vertelt het verhaal van de voedselconsumptie en bevoorrading tijdens de Groote Oorlog. Het NBBmuseum gaf enkele noodbiljetten in bruikleen.

In het Musée de l’orfèverie op het domein van het kasteel van Seneffe loopt nog tot 13 mei de tentoonstelling ‘La curiosité au XVIIIe siècle’. U vindt er tal van kunstwerken en merkwaardige voorwerpen en documenten terug die u naar de eeuw van de Verlichting parachuteren. Het NBBmuseum is er aanwezig met een reeks draagtekens of insignes uit 1789-1790.

In het Huis van de Europese geschiedenis in Brussel tenslotte werd de expo ‘Interactions : centuries of commerce, combat and creation’ verlengd tot 31 mei 2018. Voor het onderdeel over de geschiedenis van de handel gaf het NBBmuseum een rijkelijk geïllustreerde muntordonnantie in boekvorm uit 1548 in bruikleen.

M09666 voorzijde

Insigne van de Brabantse Revolutie in Seneffe (inv.nr. M9966)

M09964 voorzijde

Insigne van de Brabantse Revolutie in Seneffe (inv.nr. M9964)