Europadag, 6 mei 2017  Share

Op 6 mei viert de Europese wijk feest! Naar aanleiding van de Europadag openen alle Europese instellingen in Brussel hun deuren. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals uiteenlopende debatten en geleide bezoeken aan de gebouwen. Mis ook de opening van het Huis van de Europese geschiedenis niet en breng een bezoekje aan het gloednieuwe Europagebouw, de hoofdzetel van de Europese Raad en de Raad van de EU.

De Europadag geeft de burgers elk jaar de kans om een bezoekje te brengen aan de Europese instellingen, om de werking ervan te ontdekken en kennis te maken met de zaken die er aan bod komen. Het thema van dit jaar staat in het teken van ’60 jaar Europese Unie’, en herdenkt het Verdrag van Rome, dat getekend werd in 1957.

European Day foto website

Het Museum van de Nationale Bank van België neemt graag deel aan deze extra feestelijke editie van Europadag. Je vindt ons terug aan de stands van de Europese Centrale Bank in de gebouwen van de Raad van de Europese Unie en van de Europese Commissie. Je kunt er terecht voor alle informatie over de euro en het Eurosysteem. Brochures, folders, posters liggen er voor je klaar.

Wanneer: Zaterdag 6 mei van 10u tot 18u

Waar:

Justus Lipsius gebouw, zetel van de Raad van de Europese Unie, Wetstraat 175, Brussel

Berlaymont gebouw, Europese Commissie, Wetstraat 200, Brussel

 

Voor meer informatie: https://europa.eu/european-union/about-eu/symbols/europe-day_nl