Generation €uro Students’ Award 2016-2017: win een reis naar Frankfurt!  Share

 De Europese Centrale Bank en de nationale centrale banken van het eurogebied, waaronder de Nationale Bank van België, lanceren op 1 oktober 2016 de zesde editie van de Generation €uro Students’ Award, een wedstrijd tussen teams van leerlingen uit het secundair onderwijs.

In België zijn er twee wedstrijden: één voor de Vlaamse Gemeenschap en één voor de Franse Gemeenschap. Leerlingen van de laatste twee jaren van het secundair onderwijs nemen het tegen elkaar op in drie wedstrijdronden. Het winnende team van elke gemeenschap mag naar de internationale slotceremonie bij de Europese Centrale Bank in Frankfurt.

Met de wedstrijd wil men de leerlingen meer inzicht verschaffen in de basisprincipes van het monetaire beleid en van de rentebeslissingen. Zoals de deelnemers aan de vorige editie hebben ondervonden, is dit een goede gelegenheid om een groot aantal economische begrippen en gegevens op te frissen en met elkaar in verband te brengen. De Generation €uro Students’ Award zet er bovendien toe aan verschillende vaardigheden te ontplooien en te ontwikkelen: in groepsverband werken, gezamenlijk een argumentatie uitwerken en verdedigen, onderzoekstechnieken en informaticatools gebruiken, statistieken ontcijferen en communicatieve vaardigheden oefenen.

Opleiding voor leerkrachten

Goed om te weten: voor de leerkrachten die met hun klas willen deelnemen aan de wedstrijd “Generation €uro Students’ Award” wordt op 26 oktober om 10 uur een opleiding georganiseerd in het Auditorium van de NBB, Warmoesberg 61 te Brussel. Het aantal plaatsen voor deze opleiding is beperkt. Inschrijven kan hier.

In de namiddag vindt het seminarie voor leerkrachten (met als thema “De Belgische overheidsfinanciën. Huidige situatie en uitdagingen op lange termijn”) op dezelfde locatie plaats. Een lunch met sandwiches, koffie en frisdranken wordt tussen de twee opleidingen aangeboden.

Winnaars editie 2015-2016

Winnaars editie 2015-2016

  • De Belgische winnaars: KOSH Herentals (rechts) en Saint-Joseph, Ciney, in het gezelschap van Jan Smets, gouverneur van de Nationale Bank

Kalender

Meer informatie