Nieuw biljet van 50 euro onthuld  Share

Op dinsdag 5 juli 2016 werd het ontwerp van het nieuwe €50-biljet onthuld. De drukkerij van de Nationale Bank draait al op volle toeren om klaar te zijn voor het in omloop brengen, dat voorzien is op 4 april 2017.

Sinds 2012 brengt de Europese Centrale Bank een nieuwe serie bankbiljetten uit om te waken over de veiligheid van de Europese munt. De ‘voel, kijk en kantel’-methode blijft nog steeds de beste manier om de echtheid van een biljet na te gaan. De biljetten worden voorzien van nieuwe echtheidskenmerken om vervalsing tegen te gaan. Het nieuwe biljet van €50 beschikt voortaan over een portretraampje, dat transparant wordt wanneer we het tegen het licht houden en een smaragdgroen cijfer dat bij kanteling van kleur verandert naar diepblauw. Het €50-biljet is de meest gebruikte coupure: één biljet op twee is een biljet van 50 euro.

In afwachting dat u het in handen krijgt, kunt u deelnemen aan het wedstrijdspel dat door de ECB wordt georganiseerd. De deelnemers die het beste resultaat boeken krijgen een prijs. Deelnemen kan tot en met 29 augustus.

© BCE

© ECB