Viering van Europadag, 28 mei 2016  Share

Op 28 mei viert de Europese wijk feest! Naar aanleiding van de Europadag openen alle Europese instellingen hun deuren. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals geleide bezoeken aan de gebouwen, interactieve quizzen over de 28 lidstaten van de EU, fototentoonstellingen, conferenties, filmprojecties, kids’ corner…

De Europadag geeft de burgers elk jaar de kans om een bezoekje te brengen aan de Europese instellingen en om de werking ervan te ontdekken en erachter te komen welke zaken hier aan bod komen. Het thema van dit jaar legt zich toe op ‘Unie in diversiteit’, ook het devies van de Europese Unie. Het Museum van de Nationale Bank van België zal er vertegenwoordigd zijn met een standje van de Europese Centrale Bank, waar u meer informatie kunt verkrijgen over de euro en het Eurosysteem. Brochures, folders, posters, audiovisueel materiaal en kleine geschenkjes wachten u op.

Wanneer: Zaterdag 28 mei van 10u tot 18u

Waar: Justus Lipsius gebouw, zetel van de Raad van de Europese Unie, Wetstraat 175, Brussel

Voor meer informatie: http://europeday.europa.eu/desktop/nl/

28-mei-2016