Het NBB-museum neemt deel aan de Week van het Geld!  Share

Nieuwsbericht_fotoVoor de eerste keer in België zal van 14 tot 20 maart 2016 “De Week van het Geld” georganiseerd worden. Ook het NBB-museum neemt eraan deel.

De Week van het Geld is een initiatief van Wikifin.be, in samenwerking met De Tijd, Radio 1 en tal van andere partners waaronder ook de Nationale Bank van België. Het doel is geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar te maken en extra aandacht te vragen voor financiële vorming. De hele week vinden allerhande activiteiten plaats, gericht op het onderwijs en het brede publiek.

Ook het NBB-museum doet hieraan mee. We zullen present zijn op de infomarkt aan het Station Brussel-Centraal op maandag 14 maart van 7u30 tot 18u. Je komt er alles te weten over de euromunten en –biljetten die je dagelijks gebruikt. Hoe kun je valse en echte biljetten herkennen? Kom zelf de beproefde ‘voelen, kijken en kantelen’-methode toepassen op de inhoud van je portefeuille. Het museum organiseert ook een wedstrijd die je kennis test van de euromunten uit je portemonnee. Niet zo vanzelfsprekend, want de 19 eurolanden zorgen voor heel wat variatie. Slaag je voor de test? Dan heeft het museum een leuke verrassing voor jou! Breng dus zeker een bezoekje aan de infostand van de Nationale Bank op maandag 14 maart tussen 7u30 tot 18u aan het station van Brussel-Centraal en krijg er antwoord op al je vragen.

Voor meer informatie: www.deweekvanhetgeld.be