Educatief spel over de Eerste Wereldoorlog  Share

P1010076De herdenking van 100 jaar oorlog is ook het Tijdelijk Museum van de Nationale Bank niet ontgaan. Vanaf november 2015 kunnen leerlingen van het 5de en 6de middelbaar zich inleven in de dagelijkse strijd die de Brusselse bevolking moest voeren om te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Tijdens het spel worden de leerlingen in vier families verdeeld waarbij elke familie moet trachten de oorlog zo goed of zo kwaad mogelijk te overleven en verplicht wordt om soms moeilijke keuzes te maken. Slagen de families erin voldoende producten aan te kopen om in het onderhoud van hun gezin te voorzien? Of moeten ze noodgedwongen een beroep doen op de tussenkomst van het Nationale Hulp- en Voedingscomité? Om hun aankopen te betalen, maken de leerlingen tijdens het spel gebruik van de noodbiljetten die tijdens de oorlog in omloop waren om het grote tekort aan betaalmiddelen op te vangen.

Het WOI-spel kan gespeeld worden in het Nederlands en Frans onder begeleiding van een museumgids en de leerkracht. Het aantal spelers is beperkt tot 24 leerlingen.

Dit spel werd ontworpen door Erfgoedklassen & Burgerschap (www.erfgoedklassen.be), een initiatief dat jongeren vertrouwd wil maken met het erfgoed en wil bijdragen tot de vorming van actieve burgers.

Duur: 1u30 tot 2u.
Reserveren kan enkel telefonisch tijdens de kantooruren: 02 221 22 06.