Monthly Archives: 11:51

Belgostat is dood. Leve NBB.Stat!

Sinds 1999 stelt de Nationale Bank van België een waaier van economische en financiële statistieken gratis ter beschikking van het publiek via de online BelgoStat-toepassing. Sinds deze maandag, wordt het vervangen door een nieuwe toepassing, NBB.Stat.

Seminarie 2015: Wat doen centrale banken eigenlijk?

Brussel, woensdag 21 oktober 2015 – 12.45 tot 17 uur

Nocturnes van de Brusselse Musea in het Museum van de Nationale Bank

De Nocturnes van de musea staan voor de deur. Vanaf eind september tot begin december opent het Museum van de Nationale Bank samen met een 60-tal andere Brusselse musea ‘s avonds zijn deuren voor het publiek. Dit jaar belooft het een extra uitbundige editie te worden, want voor de 15e verjaardag van de Nocturnes is er gekozen voor het thema “feest”.

De Belgische participatie aan €uropa

Sinds 1 januari 2002 gebruikt België dezelfde euromunten en –biljetten als achttien andere Europese landen. De invoering van de eenheidsmunt was een mijlpaal in de geschiedenis van de Europese eenmaking. Het was dankzij de idealen van vrede en verbondenheid die vooraanstaande figuren uit verschillende landen vastberaden nastreefden dat de idee van een Europese Unie en met name van een eenheidsmunt tot een concrete realiteit is kunnen uitgroeien. In deze In de kijker nemen we enkele Belgische hoofdpersonages onder de loep die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Europese eenmaking en de totstandkoming van de euro.