Reserveer een bezoek!  Share

Reserveer vanaf nu een bezoek aan het Tijdelijk Museum van de Nationale Bank van België!

MuseumgidsAls leerkracht zoekt u misschien een interessante schooluitstap om met uw leerlingen op aangename wijze sommige aspecten van het curriculum te herontdekken. Het Museum van de Nationale Bank van België is in de loop van 2014 verhuisd naar een andere locatie, en heeft nieuwe openingsuren. Vanaf nu zijn we ook open op maandag. Misschien de gelegenheid om een kijkje te komen nemen naar de vernieuwde opstelling?

Het Tijdelijk Museum illustreert de fascinerende geschiedenis van het geld aan de hand van een selectie munten, biljetten en goederengeld. Waar komt geld vandaan en hoe heeft het zich ontwikkeld? Inflatie, deflatie, muntstabiliteit en het belang van een monetair beleid zijn enkele thema’s die uitvoerig aan bod komen. Onze gidsen zorgen voor heldere en duidelijke uitleg. Het nieuwe € 10-biljet wordt natuurlijk in de kijker gezet en biedt u de mogelijkheid om de veiligheidskenmerken, zowel oude als nieuwe, samen met uw leerlingen te overlopen.

Kortom, het Museum van de Nationale Bank van België blijft dé plek bij uitstek om zich te verdiepen in zowat alle aspecten van geld!

Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Onze gidsen staan in voor een boeiende en leerrijke rondleiding. En niet te vergeten: toegang nog steeds gratis!

Wat? Tijdelijk Museum van de Nationale Bank van België

Waar? de Berlaimontlaan 3 te 1000 Brussel