Op zoek naar de schat van architect Marcel  Share

Foto-1

Naar jaarlijkse gewoonte neemt het Museum opnieuw deel aan Schatten van Vlieg. Kleine speurneuzen van over het ganse land zijn dus ook dit jaar opnieuw welkom in het tijdelijk onderkomen van het NBB-Museum om de schat van architect Marcel te zoeken.

De zomeractie dit jaar staat in het teken van architectuur en ruimtebeleving. De recente verhuis van het Museum naar de tijdelijke locatie in het hoofdgebouw van de Bank sluit dan ook helemaal bij dit thema aan. Schattenjagers worden er verwelkomd door de nazaten van architect Marcel, die zijn schat op het spoor zijn. Alle hulp is echter welkom!

De kinderen ontdekken aan de hand van verschillende denk- en doe-opdrachten het museum, het gebouw van de Bank en de geheimen van geld op een ludieke manier. Zo moeten ze onder meer oude foto’s bestuderen, gebouwen op euromunten en -biljetten herkennen, bouwmaterialen identificeren en hun creatieve kant bovenhalen om een eigen postkaart te ontwerpen.

Na zich een weg gebaand te hebben door het doolhof, vinden ze een mysterieuze schatkist. Hierin vinden de speurneuzen een ontwerpkit, met unieke code én een speelse handleiding om hun droomplekje kunnen maken. De code kan nog een leuke extra prijs opleveren. De hoofdwinnaar krijgt bovendien zijn of haar droomplek echt nagebouwd.

Praktisch:

Waar: Tijdelijk Museum van de Nationale Bank, de Berlaimontlaan 3, 1000 Brussel

Wanneer: van 30 juni tot en met 29 augustus 2014, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur (gesloten tijdens het weekend).
Foto-3

Wie: kinderen van 6 tot 12 jaar, met begeleiding.

Gratis toegang, niet verplicht te reserveren

Info: 02 221 22 06 of museum@nbb.be

Meer info: http://www.uitmetvlieg.be/schattenjacht en http://www.cultuurnet.be/schatten-van-vlieg-2014

Foto-2