Gezocht: Museumgids (SBO) (m/v)  Share

Het Museum is op zoek naar een competente en gemotiveerde gids om zijn team van museumgidsen aan te vullen.

 Museumgids

Het Museum richt zich tot het grote publiek, maar vooral tot de scholen. Zij boeken meestal een rondleiding en bezoeken dus het museum onder leiding van een gids. Tijdens zo’n rondleiding staat de interactiviteit met de bezoekers centraal. Dit vereist van de gids niet alleen een degelijke historische en economische achtergrondkennis, maar ook een grote contactvaardigheid en inlevingsvermogen. De gidsen zijn daarnaast ook actief betrokken bij alle andere aspecten van de publiekswerking en het collectiebeheer van het museum. Er komt een functie van Nederlandstalige gids vrij op 1 augustus 2014.

Voorwaarden:

  • een diploma van master in geschiedenis of economie
  • een goede kennis van het Nederlands, het Frans en het Engels
  • voldoen aan de voorwaarden voor een startbaanovereenkomst
  • je bent zeer contactvaardig, sociaal en enthousiast
  • je houdt ervan om in team te werken.

Solliciteren kan tot 27 juni via de NBB-jobsite