Museum blijft open tijdens de vakantie  Share

De zomervakantie komt snel dichterbij! Iedereen hoopt op veel zon en aangename dagen om te kunnen genieten.
Het Tijdelijk Museum van de Nationale Bank van België blijft tijdens de grote vakantie open van maandag tot vrijdag, vanaf 9 uur ’s morgens tot 17 uur in de namiddag.
Neem de tijd om even langs te komen en een kijkje te nemen. De ingang vindt u nu in de Berlaimontlaan 3 te Brussel, hoofdingang van de bank. Misschien hebt u nog enkele Belgische bankbiljetten liggen, die u kunt omwisselen in de lokettenzaal vlak naast het Museum.

Ook nu blijft het Museum een aanrader voor wie meer over het fenomeen “geld” wil weten. De zalen geven een overzicht van de geschiedenis van de Nationale Bank, de betaalmiddelen en het eurobiljet.
Ook de meest moderne betaalmiddelen, zoals GSM en smartphone krijgen een stek in het Museum. We tonen een waaier aan € 2 herdenkingsmunten, waartussen u zeker de Belgische exemplaren zult herkennen.
Als souvenir kunt u nu uw eigen bankbiljet drukken met gepersonaliseerde foto: een ideetje voor de kleinkinderen!

Deze zomer neemt het Museum weer deel aan de zomeractie van Vlieg, dit jaar in het teken van de architectuur.
Onze medewerkers hebben een leuk doe-boekje gemaakt met allerlei spelletjes en vraagjes, om ongeveer een uurtje “quality” tijd met de kinderen door te brengen in het Museum. Je kunt er zelfs een prijs mee winnen! Help meezoeken naar “De schat van Marcel, de architect”.
Meer informatie hierover in een apart nieuwsberichtje.

En niet te vergeten: alles is volledig gratis!

www.nbbmuseum.be
www.uitmetvlieg.be
www.uitinvlaanderen.be

One Comment