Opendeurdagen van de EU-instellingen in Brussel op 17 mei 2014  Share

Het Tijdelijk Museum van de Nationale Bank van België is present op de Opendeurdagen van de EU-instellingen. Aan de vooravond van de Dag van Europa, de dag waarop elk jaar de Verklaring van Schuman van 1950 herdacht wordt, nodigen wij u uit om kennis te maken met het Eurosysteem.

Wanneer: zaterdag 17 mei van 10 tot 18 uur

Waar: Europese Raad en de Raad van de Europese Unie, Justus Lipsiusgebouw, Wetstraat 175, Brussel

Wat is er te doen:

• rondleidingen in het Raadsgebouw;
  • tentoonstelling over Griekenland;
  • openbaar debat met leden van het Parlement over de Europese verkiezingen;
  • informatiestands over diverse onderwerpen;
  • en veel meer!

De Europese Centrale Bank en het Tijdelijk Museum van de Nationale Bank van België hebben er samen ook een stand. U kunt er terecht voor informatie over de euro en het Eurosysteem. Brochures, posters en gadgets liggen er voor u klaar.

Voor meer informatie: http://europa.eu/about-eu/basic-information/symbols/europe-day/index_nl.htm

17-mei-2014