Tentoonstellingstip: 18e-eeuwse muntschat uit Asse  Share

Op zondag 22 en maandag 23 december vindt in het Cultuurcentrum van Asse een tentoonstelling plaats waar een 18e-eeuwse muntschat te bezichtigen is. Deze zilveren munten werden in 2003 ontdekt door een landbouwer uit Asse. Met 611 munten is dit de derde grootste zilverschat ooit in België gevonden.

Na twee jaar wetenschappelijk onderzoek is de muntschat nu toegankelijk voor het publiek. Bovendien geeft onderzoekster Kristine Magerman een publiekslezing naar aanleiding van deze vondst op 22 december om 15 uur.

© Kristine Magerman - Agilas vzw

© Kristine Magerman – Agilas vzw

Praktisch:
zondag 22/12 10 uur – 18 uur
maandag 23/12 10 uur – 16 uur

CC Asse, cultuurzaal
Huinegem 4
1730 Asse

gratis toegang

meer info: kristine.magerman@telenet.be