Seminarie voor leerkrachten 2013  Share

Verzameling en analyse van micro-economische gegevens
Welk belang hebben ze voor de economie, de burger, de leerkracht?

De Nationale Bank is niet alleen een belangrijke bron van macro-economische gegevens. Burgers en leerkrachten kunnen er in haar Balanscentrale ook een schat aan informatie over de ondernemingen vinden.

De Centrale voor kredieten aan particulieren werd opgericht als wapen in de strijd tegen overmatige schuldenlast. Als consumenten en als burgers, dienen de jongere generaties zich bewust te zijn van deze problematiek. Tot slot kunnen de banken dankzij de Centrale voor kredieten aan ondernemingen hun kredietrisico beter beoordelen.

Op basis van al deze gegevens voert de Nationale Bank verschillende analyses uit (periodieke onderzoeken over de Belgische ondernemingen, methodologische studies en risicoanalyses, evenals sectorale studies). Ze publiceert deze analyses ook.

In dit seminarie krijgen de leerkrachten via verschillende voorstellingen een beeld van het belang van deze rijke materie.

Woensdag 16 oktober van 13.15 tot 17 uur

Gedetailleerd programma en inschrijving

 

One Comment

 1. Katrien Van Daele
  Posted 14/10/13 at 08:45 | Permalink

  Geachte

  Ik zou heel graag naar het seminarie 2013 voor leerkrachten komen maar als pedagogisch begeleider heb ik directiecongres op woensdag 16 oktober.
  Is het mogelijk het didactisch materiaal op te sturen naar Katrien Van Daele- De Gravestraat 67 – 9100 Sint-Niklaas?
  Met veel dank.
  Vriendelijke groet
  Katrien Van Daele