Op zoek naar de kip met de gouden eieren in het Museum van de Nationale Bank  Share

image001De zomermaanden staan voor de deur. Dat betekent dat het museum zijn deuren opnieuw opengooit voor kleine schattenjagers en hun ouders. Voor deze editie liet het museumteam de kip met de gouden eieren los in het museum.

image002In een van de zalen zit de kip haar schat stilletjes uit te broeden. Niemand die ze echter kan vinden! Door de verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen, kunnen de speurneuzen 8 gouden eieren met tips verzamelen en zo de schat vinden. Zo moeten ze spiegelschrift ontcijferen, kunstwerken in biljetten herkennen en hun handen gebruiken om zowel primitieve betaalmiddelen te herkennen als om een heuse knutselopdracht tot een goed einde te brengen. Aan de hand van deze verschillende denk- en doe-opdrachten ontdekken de jonge bezoekers op een speelse en kunstzinnige manier het museum en de wondere wereld van goud, munten en biljetten.

Eenmaal de schat gevonden, gaat iedere speurneus naar huis met een verrassing en een kippenring met een geheime code. Deze kan hen misschien nog een leuke prijs opleveren! De hoofdwinnaar wordt dit jaar uitgenodigd in de Ketnetstudio en wordt meter of peter van de kip van Koen Vanmechelen, een groot kunstwerk dat te zien is in de Kruidtuin in Leuven. Hij of zij krijgt ook een zilveren kippenring.

Deze schattenzoektocht wordt georganiseerd in het kader van de zomeractie van “Vlieg”, een initiatief van Cultuurnet Vlaanderen om families met kinderen in contact te brengen met de museum- en cultuursector.
De actie loopt de hele zomervakantie, van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september. Slaat de verveling toe op een (regenachtige) dag? “Vlieg” dan zeker met ons mee!

Enkele beelden van de schattenjacht

image003Praktisch:

Waar: Museum van de Nationale Bank, Wildewoudstraat 10, 1000 Brussel
Wanneer: van 29 juni tot en met 1 september 2013, van dinsdag tem zondag van 10u tot 18u (gesloten op maandag!)
Voor wie: geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, met begeleiding
Toegangsprijs: gratis, niet verplicht te reserveren
Info: 02 221 22 06 of museum@nbb.be
Website: www.nbbmuseum.be