Ook voor de portefeuille is het vakantie!  Share

Zoals elk jaar komt de grote vakantie dichterbij. Dit kan op verschillende manieren ingevuld worden: een tweetal weken aan zee, op vakantie naar het buitenland, grote werken aan het huis,… Voor het Museum van de Nationale Bank van België betekent het vrije toegang voor iedereen gedurende de vakantiemaanden, de deuren staan wijd open!

Tijdens het jaar is het Museum enkel tijdens de weekends, op feestdagen en elke eerste woensdagnamiddag van de maand gratis toegankelijk, maar twee maanden per jaar doet het Museum nóg beter. Tijdens juli en augustus is het Museum elke dag van dinsdag tot en met zondag gratis te bezoeken en dit telkens van 10u tot 18u. Er staat dan wel geen prijs op cultuur en kennis, maar gratis toegang is natuurlijk mooi meegenomen. Een uitstekende gelegenheid dus om met het hele gezin een bezoek te brengen aan het Museum, en dit in een allesbehalve schools kader! Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen, al dan niet met een beetje hulp van hun ouders, deelnemen aan de schattenjacht van Vlieg vol verrassingen en doordenkertjes. Wie moedig volhoudt en erin slaagt de kip met de gouden eieren te vinden, wacht een welverdiende beloning…
En niet te vergeten: tijdens het schooljaar blijven alle scholen genieten van vrije toegang.

(link: schattenjacht van Vlieg: http://www.nbbmuseum.be/nl/2013/06/nederlands-op-zoek-naar-de-kip-met-de-gouden-eieren-in-het-museum-van-de-nationale-bank.htm)

prent-vakantie