Economie binnen ieders bereik in La Villette  Share

Economie… Gewoon nog maar het woord vernoemen schrikt vaak al af. Deze abstracte entiteit, die dikwijls als uitermate technisch wordt beschouwd, lijkt meedogenloos te zijn en zet in deze crisistijden ons bestaan onder druk. Nochtans vormt de economie de basis van alle aspecten van ons dagelijks leven en niet alleen in de politiek! Via onze beslissingen kunnen ook wij, als burgers, een invloed uitoefenen op de economie.

Om beter te begrijpen hoe de economische mechanismen tot stand komen, organiseert de “Cité des Sciences et de l’Industrie” in Parijs een tijdelijke tentoonstelling onder de titel “L’économie: krach, boom, mue?“. Zo krijg je de gelegenheid om deze kwesties op een pedagogische en speelse manier te benaderen (video’s, spelletjes, activiteiten, enz.), zodat de belangrijkste economische begrippen na afloop van je bezoek voor jou geen geheimen meer hebben! De tentoonstelling loopt in samenwerking met de Banque de France en behandelt drie thema’s: “Wie doet aan economie?”, “Hoe werkt de economie?” en “Hoe zit het met de wereld?”.

Te ontdekken in La Villette tot 5 januari 2014:

Maar voor het zover is, kun je – veel dichter bij huis – met een bezoekje aan het museum van de Bank je kennis over al deze kwesties al een beetje opfrissen!