Gezocht: Museumgids (SBO) (m/v)  Share

Het Museum is op zoek naar een competente en gemotiveerde gids om zijn team van museumgidsen aan te vullen.

Het Museum richt zich tot het grote publiek, maar vooral tot de scholen. Zij boeken meestal een rondleiding en bezoeken dus het museum onder leiding van een gids. Tijdens zo’n rondleiding staat de interactiviteit met de bezoekers centraal. Dit vereist van de gids niet alleen een degelijke historische en economische achtergrondkennis, maar ook een grote contactvaardigheid en inlevingsvermogen. De gidsen zijn daarnaast ook actief betrokken bij alle andere aspecten van de publiekswerking van het museum, zoals de organisatie van de vele culturele ‘evenementen’ waaraan het deelneemt, zoals de Museumnacht, de Erfgoeddag, het Open Monumentenweekend enzovoort.

Voorwaarden:

• een diploma van master in geschiedenis of economie
  • een goede kennis van het Nederlands, het Frans en het Engels
  • voldoen aan de voorwaarden voor een startbaanovereenkomst
  • je werkt 5 dagen/week, met inbegrip van zaterdag of zondag
  • je bent zeer contactvaardig, sociaal en enthousiast
  • je houdt ervan om in team te werken.

Solliciteren kan tot 1 maart via de NBB-jobsite.