Opgelet leerkrachten: reserveer vanaf nu uw bezoek aan het Museum van de Nationale Bank!  Share

September is een drukke maand: lessenroosters opstellen, voorbereidingen maken en misschien ook reeds enkele uitstappen met de leerlingen plannen.

Waarom zou u kiezen voor een bezoek aan het Museum van de Nationale Bank?

De rijke collectie munten en biljetten illustreert perfect de fascinerende geschiedenis van het geld. Onze gidsen zorgen voor een interactieve rondleiding waardoor uw leerlingen (uit economische of andere richtingen) meer inzicht krijgen in de wereld van banken en financiën. We bieden u een mix van geschiedenis en actualiteit zowel in België als Europa, in een magnifiek architecturaal kader. Bezoeken op maat zijn mogelijk, volgens de interesses of het niveau van de leerlingen.

Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur, en is gratis voor zowel leerkrachten, begeleiders als leerlingen. Aan het einde van uw bezoek krijgt u een geactualiseerd pedagogisch dossier. Vooraf reserveren, ofwel telefonisch (02 221 22 06), per e-mail (museum@nbb.be); en kan ook met een reserveringsformulier voor scholen op onze website.

Bezoek leerkrachten aan Museum van NBB