Zomerse diamantenzoektocht in het NBB-museum !  Share

Zoek je deze zomer nog een aantrekkelijke en ludieke activiteit voor je (klein)kinderen uit het lager onderwijs? Kom dan naar het NBB-museum: het gidsenteam heeft een fabuleuze schattenjacht op poten gezet vol fonkelende verrassingen!

Het NBB-museum neemt dit jaar opnieuw deel aan De Vlieg, een initiatief van CultuurNet Vlaanderen dat kinderen dichter wil brengen bij de museum- en cultuurwereld.

Een schatkist met diamanten werd verborgen in een van de museumzalen. Om deze te kunnen vinden moeten de jonge speurneuzen een reeks opdrachten vervullen waarbij zowel met het kopje als met de handen moet worden gewerkt: een schatkaart zoeken, kruiswoordraadsels oplossen, een toffe knutselactiviteit…. Spelenderwijs ontdekken de kleinsten wat ons museum zo speciaal maakt: de fascinerende wereld van zilver, goud en biljetten.

Als de schat is gevonden, kunnen de kinderen deelnemen aan een wedstrijd waarbij ze iedere week een Vliegpas en een step kunnen winnen. Uitproberen en meedoen dus!

Praktisch:
Waar: Museum van de Nationale Bank, Wildewoudstraat 10, 1000 Brussel
Wanneer: t.e.m. 2 september 2012, van 10 tot 18 u (opgelet: gesloten op maandag)
Wie: kinderen van 6 tot 11 jaar, met begeleider
Kostprijs: gratis, niet verplicht om te reserveren, uitgezonderd groepen
Info: 02 221 22 06 of museum@nbb.be