Monthly Archives: 14:22

Zomerse diamantenzoektocht in het NBB-museum !

Zoek je deze zomer nog een aantrekkelijke en ludieke activiteit voor je (klein)kinderen uit het lager onderwijs? Kom dan naar het NBB-museum: het gidsenteam heeft een fabuleuze schattenjacht op poten gezet vol fonkelende verrassingen!

Het geld en bezit van onze voorouders. Nieuw archeologisch onderzoek

Munten, bezitsstructuren, het dagelijkse leven: het zijn onderwerpen die archeologen ten zeerste interesseren. Onlangs verschenen er twee studies die dat nog maar eens bewijzen. Ze leveren nieuwe inzichten voor het onderzoek naar het verleden, respectievelijk de Gallo-Romeinse periode en de Nieuwe Steentijd.

Het leven van een bankbiljet

We kennen natuurlijk allemaal de bankbiljetten die we iedere dag gebruiken. Ze steken in onze zakken of in onze portefeuille, worden op onze bankrekening geplaatst en maken deel uit van ons dagelijkse leven. Maar wat weten we eigenlijk echt over deze bankbiljetten ? Wie zorgt er, bijvoorbeeld, voor de productie van het geld ? Wie beslist er over het in omloop brengen ? Wat is de levensduur van een biljet ? En, waar komen onze biljetten uiteindelijk terecht ? Ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de eurobiljetten richt deze ‘In de kijker’ zich op het leven van dit veelgebruikte betaalmiddel.