Generation €uro Students’ Award: de winnaars  Share

Eurosavers winners

De winnaars

De winnende schoolteams van de Vlaamse en de Franstalige Gemeenschap zijn bekend. Zij mochten op 20 juni gelukwensen ontvangen van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank en gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank van België, tijdens een plechtigheid in de ECB in Frankfurt. Aan Vlaamse kant ging de overwinning naar de Sint-Lodewijkschool BuSO uit Wetteren (2de plaats: het Koninklijk Atheneum uit Hoboken, 3de plaats: het Sint-Ursula-Instituut uit Onze-Lieve-Vrouw Waver, ex aequo op de 4de plaats: het Klein Seminarie uit Hoogstraten en het Regina Caelilyceum uit Dilbeek). Bij de scholen uit de Franstalige Gemeenschap won het Centre scolaire Saint-Adrien-Val Duchesse (2de plaats: het Institut Saint-Joseph uit Ciney, 3de plaats: het Institut Sainte-Marie Providence uit Jemeppe, ex aequo op de 4de plaats: het Institut Marie-Thérèse uit Luik en het Institut Saint-Louis uit Brussel).

Aan de eerste editie van de Generation €uro Students’ Award namen voor de Nederlandstalige en de Franstalige wedstrijd samen bijna 350 studenten deel aan de selectieproef van de online quiz.
Twintig Nederlandstalige en evenveel Franstalige schoolteams werden vervolgens geselecteerd om in maart schriftelijk een monetairbeleidsbeslissing in te dienen. De vijf beste teams werden uitgenodigd om hun monetairbeleidsbeslissing eind mei mondeling voor te stellen en hun keuze te verdedigen tegenover een jury die werd voorgezeten door een lid van het Directiecomité van de Nationale Bank.

Hartelijke felicitaties aan de winnende teams en aan iedereen die deze moeilijke uitdaging is aangegaan. Als we de enthousiaste reacties van de deelnemers aan de finale mogen geloven, hebben ze er een fantastische ervaring mee opgedaan!

Alles over de wedstrijd 2012-2013 verschijnt aan het einde van de zomervakantie op het internet.