De Museumnacht komt er weer aan…  Share

Zaterdag 3 maart slaat Museum Night Fever weer toe in 24 Brusselse musea. De hele nacht staat in het teken van concerten,  workshops, dans, performances, spel en ongewone ontdekkingen. Ook het Museum van de Nationale Bank doet weer mee onder het motto ‘It’s all about money!”.

Van 19.00 tot 01.00 uur staan de deuren van het Museum van de Nationale Bank wagenwijd open. Dit jaar zijn de studenten van het INSAS en de ARBA onze ‘special guest stars’. Zij brengen een spectaculaire en interactieve live VJ performance waarin de geldcollectie van het museum de hoofdrol speelt. Zien, horen, bewegen, aanraken … een zinnenprikkelend evenement dat niemand onberoerd zal laten.

Ondertussen nemen de gidsen van het museum je elk uur mee op sleeptouw langs de highlights van de permanente tentoonstelling en kun je doorlopend genieten van de Belgische kortfilm ‘Le commando des pièces-à-trou (De kwartjesclub)’ van Pierrot De Heusch met onder meer Michel Galabru.

Zo heeft elk Brussels museum die nacht wel iets speciaals in petto. Pendelbussen van de MIVB brengen je overal naartoe, tot diep in de nacht. Met de speciale pas heb je toegang tot alle deelnemende musea en de shuttlebus van de MIVB. De pas kost 8 euro in de voorverkoop en is verkrijgbaar aan de balie van het Museum. De dag zelf betaal je 12 euro. Wees er dus snel bij want voor sommige voorstellingen is het aantal plaatsen beperkt.

 www.museumnightfever.be